Programma & activiteiten

Op de Caravana is altijd van alles te doen. Hieronder zie je wat er in 2018 te beleven valt. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt!  Liever je eigen route uitstippelen? Lees hier het laatste nieuws en blijf op de hoogte van de noviteiten en primeurs die op de Caravana 2018 te vinden zijn!

Europaplein

Het Europaplein is een grensoverschrijdend plein waar de leukste campings van Europa verzameld zijn. Behalve dat u hier een minireisje door Europa maakt en misschien een verrassende beslissing neemt voor de eerstvolgende vakantie, kunt u op het Europaplein terecht voor het lekkerste eten en drinken.

Designwedstrijd: Bekendmaking winnaar juryprijs

Duurzame en lichte materialen, laag energieverbruik en luxe spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ook een uniek design en de vele mogelijkheden om dat te bereiken winnen aan populariteit. Want hoe kamperen we in de toekomst? Hoe zien de kampeermiddelen eruit? Speciaal voor de Caravana 2018 zullen designers van verschillende hogescholen en universiteiten hun visie op ‘het kampeermiddel van de toekomst’ uitwerken. Een deskundige vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van LMC, NKC, ANWB/KCK, Isabella, KCI en Knaus Tabbert, heeft uit alle inzendingen een aantal ontwerpen genomineerd. Deze kampeermiddelen van de toekomst krijgen alle aandacht op de Caravana 2018. De juryprijs wordt 18 januari om 11:00 op het Europaplein bekend gemaakt.

NKC Kampeerauto van het jaar verkiezing

Voor het elfde jaar op rij houdt de NKC de verkiezing Kampeerauto van het jaar. De Kampeerauto van het jaar zal ook dit jaar een echte publieksprijs worden. Er kon worden gestemd binnen drie categorieën: bus, integraal en half integraal. Ook is er, net als afgelopen jaar, per categorie een winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 januari om 11:00 tijdens de Caravana 2018.

Vermaak voor de kleintjes met vacansoleil!

Ook aan de kleine kampeerder wordt gedacht. Op zaterdag 20 en zondag 21 januari is er genoeg te doen voor deze avonturiers. Zo vormen de studenten van de Vacansoleil Leisure Academy op beide dagen een Camping Kids Team en zijn ze aanwezig van 12:00 tot 16:00 uur. Er kan naar hartenlust gedanst, gezongen, gekleurd en geschminkt worden!

Viva Hollandia!

Naast het Europa plein zal er tijdens de Caravana 2018 nog een grensoverschrijdend plein gecreëerd worden. Waan jezelf toerist in eigen land op het Viva Hollandia plein, bezoek de leukste campings van Hollandse bodem en geniet van een hapje en drankje.

Camping experience of the year

De campingwereld is een belangrijke, nieuwe prijs rijker. Deze is gericht op datgene waar het tijdens het verblijf op de camping allemaal om draait: het ultieme vakantiegevoel. Daarom organiseert Campingnavigator.com, tezamen met de Caravana, de verkiezing van de ‘Camping Experience of the Year’. Welke campings bieden de excellente beleving waar iedere vakantieganger op hoopt? Er zijn zes categorieën in het leven geroepen. Tijdens de Caravana in Leeuwarden (18 t/m 23 januari 2018) wordt iedere dag de winnende camping per categorie bekend gemaakt: ‘Wellness-Spa’, ‘Sport’ en Activiteiten’, ‘Culinair’, ‘Natuur’, ‘Stilte’ en tot slot ‘Fietsen’.

Robbert Jan Meerpoel, directeur Campingnavigator.com: ‘Soms zie je als kampeerder door de bomen het bos niet meer. Er zijn zó veel campings in Europa. Via Campingnavigator.com geven wij mensen al heel veel selectiemogelijkheden in handen. Maar we vonden dat we nog een tandje hoger konden in de zoektocht naar de echte pareltjes. Daarom hebben we nu deze prijs ingesteld die we jaarlijks willen uitreiken aan campings die álles bieden om hun gasten tijdens het verblijf gelukkig te maken.”

Genomineerde campings per categorie:

 • Wellness Spa:
  Camping Vidor (Italië),  Yelloh! Village Club Farret (Frankrijk), Riva Bella Spa Resort (Frankrijk), Schwarzsee (Oostenrijk), Sandsletta Camping (Noorwegen).
 • Sport en Activiteiten:
  La Ballena Alegre (Spanje), Witterzomer (Nederland), Les Sablons (Frankrijk), Laerdal Ferie og Fritidspark (Noorwegen), De Papillon (Nederland).
 • Culinair:
  Sass Dlacia (Italië),  Les Genêts d’Or (Frankrijk), Marivoll Resort Camping (Noorwegen), Bellamare (Italië), Seencamping Stadlerhof (Oostenrijk).
 • Natuur:
  Camping Resort La Marmolada (Italië), Les Arches (Frankrijk), Ramberg Gjestegard (Noorwegen), Camping Bled (Slovenië), Europacamping Nommerlayen (Luxemburg).
 • Stilte:
  Midden-Drenthe (Nederland), Geversduin (Nederland), Camping Eifelidyll (Duitsland), Podere Sei Poorte (Italië),  Hornnes Camping (Noorwegen).
 • Fietsen:
  Sägemuhle Camping-Residence (Italië), De Weyert (Nederland), Seeburger See (Duitsland), Boflaten Camping (Noorwegen), Donaupark Tulln (Oostenrijk).

Over Campingnavigator.com:
Campingnavigator.com, voorheen Kosmos Campingwijzer,  bestaat in 2018 vijfendertig jaar en is toonaangevend op de Nederlandse kampeermarkt. Sinds de eerste papieren campinggids in 1983, is Campingnavigator uitgegroeid tot een Europees online platform met ruim 7.900 campings. Campingnavigator verbindt kampeerders en campings bij het vinden van de ideale kampeerlocatie en accommodatie. Campings worden jaarlijks bezocht en geïnspecteerd door eigen Campingnavigators. Stuk voor stuk kampeerders in hart en nieren. Zij weten als geen ander wat een kampeerder drijft.