BeauEr 3X

9 jan. 2020

BeauEr

Een kleine ronde caravan op de weg, en groot met al het comfort op de bestemming.

De ontstaansgeschiedenis van het project:
Het is door het bewonderen van de kleine caravans uit de jaren zestig (Sologne, Georges en Jacques, Baillou, Escargot...) dat het idee ontstond om een kleine caravan te realiseren op een markt die al jaren geen echte innovaties meer kent. Maar onze huidige manier van leven vereist een minimum aan comfort met een aparte slaapkamer, een lounge voor maaltijden en rust, een uitgeruste keuken en een badkamer.
Toen ontstond het concept van een kleine ronde caravan op de weg en groot met al het comfort bij aankomst dankzij de montage van telescopische schuifmodules (gigogne).
 

De realisatie.
De specificaties waren: 

1. Eenvoudig te installeren (niets te monteren of te demonteren) om het vaker te gebruiken.
Een accu- of netvoeding aangedreven cilinders maken het mogelijk om automatisch te openen en te sluiten zonder dat er handelingen of installatie nodig zijn.

2. Eenvoudig te vervaardigen.
De productie maakt gebruik van materialen zoals polyester en aluminium om het gewicht te beperken, maar ook polystyreen voor de wandisolatie.

3. Het imago van deze markt te verjongen. 
De ronde vorm doet denken aan de zeer trendy jaren zestig stijl die de auto-industrie gebruikt door modellen zoals de Fiat 500 of de Mini. Binnen vindt u een indeling van de 3 kamers die lijken op de huidige woningen. De gebruikte kleuren, zoals wit, rood of antracietgrijs, voegen een modern tintje toe.

4. Klein op de weg voor beter manoeuvreren en groot op een etappe voor maximaal 4 personen.
De gevouwen breedte is niet groter dan die van een conventionele auto (1,90 m). De slaapkamer en woonkamer, worden omgezet in een 2de groot bed, is geschikt voor maximaal 4 personen.

Van daaruit is de BeauEr 3X geboren waarvan er geen equivalent bestaat op de caravanmarkt! 3X omdat de aanvankelijke oppervlakte in gesloten positie met 3 vermenigvuldigd wordt wanneer de caravan open is, waardoor de caravan in minder dan 60 seconden van 4m² naar 12m² kan gaan. Er zijn ook andere versies beschikbaar, zoals grote caravans van 28 m² en voorzieningen voor professionals met mobiele toepassingen zoals verkoopkantoren, trainingsruimtes of mobiele winkels. Merk op dat de grote 3X+-caravan het enige recreatievoertuig van dit formaat is dat zonder administratieve validatie op een camping of privé-caravan kan worden geïnstalleerd. Zo heeft u 2 of 3 slaapkamers, een mooie badkamer en een Amerikaanse keuken en ook een grote woonkamer om uw naaste familie naast u te huisvesten of om uw tweede huis uit te breiden naar de economie! 

Bewonder de BeauEr in Entree West!

www.beauer.fr
Charlie Maas 0033 6 99 55 45 45 (Nederlands, Engels en Duits)
info@beauer.fr